Translate

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Συνέχεια των κειμένων

Η δουλειά του παιδαγωγού είναι δύσκολη με αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις στις μέρες μας. Καθημερινά αντιμετωπίζει κρίσεις των παιδιών, απαιτήσεις αυξάνοντας την αγωνία του. Το να δώσεις σε ένα παιδί τη σωστή, ευπρεπή αγωγή είναι δύσκολο και οι παιδαγωγοί αγωνίζονται για τη σωστή ανατροφή ενός ξένου παιδιού που όμως δεν παύει αύριο να είναι ένας πολίτης της κοινωνίας.

Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να έχουν σωστή αγωγή, γι' αυτό οι γονείς έχουν αγωνία για τα επόμενα χρόνια που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία πάνε στον παιδαγωγό και τους μαθαίνει περισσότερα πράγματα.Όταν ωριμάσουν περισσότερο κάνουν ένα αγώνισμα που θα τους αρέσει και θα τους αρμόζει.

Η αγωγή των παιδιών στα αρχαία χρόνια ήταν σημαντική ο παιδαγωγός αναλάμβανε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τους μάθαινε γραφή, ανάγνωση, μουσική. Τα παιδιά εκείνη την εποχή έπαιρναν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα. Αγωνιζόταν στο ακόντιο, στην σφαιροβολία και σε αγωνίσματα της εποχής εκείνης.

Οι παιδαγωγοί αγωνίζονται καθημερινά για τη διαπαιδαγώγηση, επιμόρφωσητρων μαθητών τους. Ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ειρηνική συμβίωση και τη συνεργασία μεταξύ τους.