Translate

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ
1.YBΡΙΣ-ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ-ΤΙΣΙΣ
Ξεπερνά το μέτρο, είναι υπερβολικά υπερήφανος, γι' αυτό τιμωρείται
στ.789 Πέφτει ο Πάτροκλος
2.ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ-ΕΚΤΟΡΑ
Ο Πάτροκλος σκοτώνει πολλούς εχθρούς-αριστεία. Ανάμεσα στα θύματά του είναι ογιος του Δία και ο Σαρπηδόνας και ο Κεβριόνης.
στ.839-842,844-854,859-861
3.ΡΟΛΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Υπενθυμίζει στον Πάτροκλο ότι ο Αχιλλέας είναι ανώτερός του και αναφέρει ότι δεν πρόκειται να πολιορκήσει την Τροία. Ο Φοίβος αφοπλίζει τον Πάτροκλο.Μετά εμψύχωσε τον Έκτορα. Μετά με δόλιο τρόπο τον κτύπησε πισώπλατα στη ράχη και στους ώμους και τον αφόπλισε.'Ετσι θα ήταν χωρίς ασπίδα σωτηρίας, ενώ φορώντας τα θα ήταν άτρωτος.
Αριστεία Πατρόκλου
4.Αριστεία Πατρόκλου
Ορμά ως πρώτος των Μυρμιδόνων.Συγκρούεται με τον Έκτορα, τον Μελάνικο, σκότωσε εννέα. Επέρχεται η άνοδος και η πτώση του από τον Απόλλωνα.
5.ΡΟΛΟΣ ΡΑΨΩΔΙΑΣ
Περιγράφει την αριστεία του Πατρόκλου, μεθυσμένος από τις νίκες πααρακούει την εντολή του Αχιλλέα, το τελειωτικό χτύπημα θα το δώσει ο Έκτορας και ξεψυχά με τη βοήθεια του Απόλλωνα.
Εγκαταλείπεται η οργή Αχιλλέα-Αγαμέμνονα και έρχεται η οργή του Έκτορα.
6.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ο Αχιλλέας επιστρέφει στη μάχη και έρχεται αντιμέτωπος με τον Πάτροκλο.Εκεί παρευρίσκεται και ο Απόλλωνας. Ο 'Εκτορας μονομαχεί με τον Πάτροκλο, επιστρέφει στη μάχη ο Αχιλλέας. 693 προοικονομείται ο θάνατος του Πατρόκλου. 799 προοικονομείται η σκύλευση των όπλων του Αχιλλέα που έδωσε ο Πηλείδης στον Πάτροκλο, θα το πάρει ο ΄Εκτορας και θα το φορέσει και θα σημάνει το τέλος του.