Translate

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

EΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ
ποιηματα από όλη την τάξη



Αντικρύζω τον εαυτό μου και απορώ μ'αυτό
Κοιτώ το χαμένο νησί μου, καθρεφτίζομαι
Πίνω τ' αθάνατο νερό είμαι εγώ



Η διαδρομή ενός ιππότη το ηλιοβασίλεμα
Δίνει το σύνθημα της νίκης νοιάζεται για τη χώρα του
Η Ελλάδα θα βγει απ΄τη σκλαβιά με τον Μ. Αλέξανδρο,
με τον πιστό του ακόλουθο τον Βουκεφάλα.
Είναι ο βασιλιάς που θα κυριαρχήσει τον κόσμο,
δεν υποτάσσεται σε κανέναν


ιστορίες του Αισώπου

Ο γεωργός και τα παιδιά του

Ένας γεωργός κάλεσε τα παιδιά του και τους επιπε ότι σ΄ένα από τ' αμπέλια έχω κρυμμένο θησαυρό.΄Οταν πέθανε τα παιδιά πήραν ινιά και δικέλλες και έσκαψαν στα χωράφια. Θησαυρί δε βρήκαν όμως τ' αμπέλια έδωσαν πολλαπλάσια σοδειά.
“Ο μόχος είναι θησαυρός για τους ανθρώπους”.
Μαρία

΄Αλλοι μύθοι του Αισώπου

Οι ποντικοί και οι γάτες

Σ' ένα σπίτι οι ποντικοί είχαν πληθύνει κι είχαν γίνει στρατός ολόκληρος.Οι άνθρωποι στο σπίτι αυτό πήραν πολλές γάτες και μέρα νύχτα γινόταν άγριος πόλεμος.Οι ποντικοί είδαν πως δεν βγάζουν πέρα και ένας ποντικός πρότεινε οι πιο δυνατοί ποντικοί να γίνουν αρχηγοί και να φορούν κέρατα. Οι ποντικοί όταν βγήκαν από τις ποντικότρυπες, έχασαν την μάχη και οι αρχηγοί δεν πρόλαβαν να σωθούν, επειδή τους εμπόδιζαν τα κέρατα. Έτσι οι αρχηγοί έφαγαν τους αρχηγούς των ποντικιών και στο σπίτι δεν πάτησε κανένα ποντίκι.
Δέσποινα.

Η αλεπού και ο πελαργός
Η αλεπού και ο πελαργός ήταν εχθροί. Μια μέρα η αλεπού κάλεσε τον πελαργό σε δείπνο και έβαλε το φαγητό σε ρηχό πιάτο. Ο πελαργός με το μακρύ του ράμφος δεν μπορούσε να φάει και έφυγε νηστικός. Μετά κάλεσε την αλεπού σε δείπνο και έβαλε το φαγητό σε ψηλά ποτήρια και δεν μπορούσε να φάει. 'Ετσι ξανάρχισε πόλεμος μεταξύ τους.